Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI запускають космічний експеримент з виготовлення саке на Міжнародній космічній станції. Проєкт отримав назву DASSAI MOON Project і має на меті дослідити можливість виготовлення рисового напою в умовах з пониженою гравітацією, схожої на гравітацію на Місяці. Установка для експерименту буде включати технологію, яка дозволить варити саке на Місяці, використовуючи рис з Землі та воду з місячного льоду. Експеримент буде проводитися на борту МКС, де протягом двох тижнів буде відбуватися процес бродіння. Після цього зразок ферментованої рисової маси повернуть на Землю, де частину перетворять на саке. Цей унікальний зразок планують продати за $720 тисяч, а отримані кошти використати на розвиток космічних програм Японії. У майбутньому подібні експерименти можуть допомогти у виробництві продуктів на Місяці для майбутніх космічних місій.
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Залишити відповідь