Французька астронавтка вирушить у космос із “мішленівським” меню

Технології - Французька астронавтка вирушить у космос із "мішленівським" меню

У 2026 році французька астронавтка Софі Адено відправиться на Міжнародну космічну станцію з особливим “бонусним меню”, розробленим відомою шеф-кухаркою Анн-Софі Пік, яка має 10 зірок Michelin. Меню включає класичні французькі страви, такі як крем з фуагра на бріоші, біск із лобстера та краба, суп із пастернаку, тушкована яловичина з чорним часником, курятина з мадагаскарським перцем, шоколадний крем і рисовий пудинг із кокосом. Це меню має не лише смакові переваги, а й важливе психологічне значення для астронавтів, які проводять тривалі місії. Розробка такої їжі була складним завданням через вимоги космосу до їжі. Софі Адено наголосила, що ці французькі страви допоможуть їй зберегти зв’язок з дому та Землею під час перебування на орбіті. Однак вибір фуагра у меню викликав суперечки в інтернеті через етичні питання щодо використання цього продукту. ESA наразі не коментує критику, підкреслюючи важливість психологічного комфорту астронавтів.

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *