Науковий огляд показав, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса, яке може призвести до підвищеного ризику розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Учені досліджували зв’язок між споживанням обробленого м’яса, солодких газованих напоїв та трансжирів і ризиком хронічних захворювань на мільйонах учасників. Виявилося, що навіть невелике щоденне споживання обробленого м’яса може підвищити ризики. Наприклад, один хот-дог на день може збільшити ризик діабету на 11% та раку товстої кишки на 7%. Автори дослідження закликають обмежити споживання обробленого м’яса та ультраоброблених продуктів для збереження здоров’я.
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Залишити відповідь