Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що дієта з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може впливати на роботу мозку. Вони виявили, що така дієта активує певний тип клітин у гіпокампі, які відповідають за пам’ять. Це стається через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Після лише кількох днів споживання такої їжі, пам’ять може почати працювати гірше. Однак відновлення рівня глюкози може повернути пам’ять у норму. Дослідники також виявили, що періодичне голодування після жирної дієти може покращити когнітивні функції. Ці відкриття можуть допомогти у розробці нових методів профілактики деменції та хвороби Альцгеймера, пов’язаних з ожирінням.
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження

Залишити відповідь